Bijenhotel op begraafplaats Eikenhof geopend

Bijenhotel

Insecten en bijen hebben het moeilijk in Nederland. Om ze te helpen plaatsten wethouder Aad Schoorl en leerlingen van groep 4 van basisschool St. Leonardus in Heemskerk een bijenhotel. Het bijenhotel is te vinden op begraafplaats Eikenhof 2, na de poort links.

Bijenhotels

De plaatsing van het bijenhotel is een initiatief van NME Heemskerk en de afdeling Groen van de gemeente Heemskerk. Wilde bijen worden bedreigd in hun bestaan. Wilde bijen zijn cruciaal voor de productie van ons voedsel. De grootste bedreiging waar de wilde bij mee te kampen heeft, is gebrek aan voedsel en nestgelegenheid. Met een professioneel bijenhotel kunnen wij de bij een gemakkelijk en snel een kunstmatige nestgelegenheid aanbieden.